Politika zasebnosti

Nazadnje posodobljeno: 17. junij 2021

Ta pravilnik o zasebnosti opisuje naše politike in postopke glede zbiranja, uporabe in razkritja vaših podatkov, ko uporabljate storitev, ter vas seznanja z vašimi pravicami do zasebnosti in s tem, kako vas ščiti zakonodaja.

Vaše osebne podatke uporabljamo za zagotavljanje in izboljšanje storitve. Z uporabo storitve se strinjate z zbiranjem in uporabo podatkov v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti. Ta pravilnik o zasebnosti je bil ustvarjen s pomočjo generatorja pravilnikov o zasebnosti.

Razlaga in opredelitve pojmov

Tolmačenje
Besede, katerih začetna črka je zapisana z veliko začetnico, imajo pomen, opredeljen pod naslednjimi pogoji. Naslednje opredelitve imajo enak pomen ne glede na to, ali so navedene v ednini ali množini.

Opredelitve pojmov
Za namene te politike zasebnosti:

Račun pomeni edinstven račun, ustvarjen za vas za dostop do naše storitve ali njenih delov.

Družba (v tej pogodbi imenovana “družba”, “mi”, “nas” ali “naše”) se nanaša na družbo Nabie.

Piškotki so majhne datoteke, ki jih spletno mesto namesti v vaš računalnik, mobilno napravo ali katero koli drugo napravo in ki med drugim vsebujejo podatke o zgodovini vašega brskanja na tem spletnem mestu.

Država se nanaša na:

Naprava pomeni katero koli napravo, ki lahko dostopa do storitve, na primer računalnik, mobilni telefon ali digitalno tablično napravo.

Osebni podatki so vse informacije, ki se nanašajo na določenega ali določljivega posameznika.

Storitev se nanaša na spletno mesto.

Ponudnik storitev pomeni vsako fizično ali pravno osebo, ki obdeluje podatke v imenu družbe. Nanaša se na podjetja ali posameznike tretjih oseb, ki jih Družba zaposli za omogočanje Storitve, zagotavljanje Storitve v imenu Družbe, izvajanje storitev, povezanih s Storitvijo, ali pomoč Družbi pri analizi uporabe Storitve.

Podatki o uporabi se nanašajo na samodejno zbrane podatke, ki nastanejo pri uporabi storitve ali iz same infrastrukture storitve (na primer trajanje obiska strani).

Spletna stran se nanaša na Nabie, dostopno s spletne strani https://www.nabie.si/.

Vi pomeni posameznika, ki dostopa do storitve ali jo uporablja, oziroma podjetje ali drugo pravno osebo, v imenu katere ta posameznik dostopa do storitve ali jo uporablja.

Zbiranje in uporaba vaših osebnih podatkov

Vrste zbranih podatkov
Osebni podatki
Med uporabo naše storitve vas lahko prosimo, da nam posredujete določene osebne podatke, ki se lahko uporabijo za vzpostavitev stika z vami ali vašo identifikacijo. Osebno prepoznavni podatki lahko med drugim vključujejo:

E-poštni naslov

Ime in priimek

Naslov, država, pokrajina, poštna številka, mesto

Podatki o uporabi

Podatki o uporabi
Podatki o uporabi se zbirajo samodejno med uporabo storitve.

Podatki o uporabi lahko vključujejo informacije, kot so naslov internetnega protokola vaše naprave (npr. naslov IP), vrsta brskalnika, različica brskalnika, strani naše storitve, ki jih obiščete, čas in datum vašega obiska, čas, porabljen na teh straneh, edinstveni identifikatorji naprave in drugi diagnostični podatki.

Ko do storitve dostopate z mobilno napravo ali prek nje, lahko samodejno zbiramo določene informacije, med drugim vrsto mobilne naprave, ki jo uporabljate, edinstven ID vaše mobilne naprave, naslov IP vaše mobilne naprave, operacijski sistem vaše mobilne naprave, vrsto mobilnega internetnega brskalnika, ki ga uporabljate, edinstvene identifikatorje naprave in druge diagnostične podatke.

Prav tako lahko zbiramo informacije, ki jih vaš brskalnik pošlje, ko obiščete našo storitev ali ko do storitve dostopate z mobilno napravo ali prek nje.

Tehnologije sledenja in piškotki
Piškotke in podobne tehnologije za sledenje uporabljamo za spremljanje dejavnosti v naši storitvi in shranjevanje določenih informacij. Tehnologije za sledenje se uporabljajo kot svetilniki, oznake in skripte za zbiranje in sledenje informacij ter za izboljšanje in analizo Naše storitve. Tehnologije, ki jih uporabljamo, lahko vključujejo:

Piškotki ali piškotki brskalnika. Piškotek je majhna datoteka, ki se namesti v vašo napravo. Vašemu brskalniku lahko naročite, da zavrne vse piškotke ali da sporoči, kdaj se piškotek pošilja. Če Piškotkov ne sprejmete, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih delov naše Storitve. Če niste prilagodili nastavitev brskalnika tako, da zavrača piškotke, lahko naša storitev uporablja piškotke.

Flash piškotki. Nekatere funkcije naše storitve lahko uporabljajo lokalno shranjene predmete (ali piškotke Flash) za zbiranje in shranjevanje informacij o vaših nastavitvah ali dejavnostih v naši storitvi. Piškotki Flash se ne upravljajo z enakimi nastavitvami brskalnika, kot se uporabljajo za piškotke brskalnika. Za več informacij o tem, kako lahko izbrišete piškotke Flash, preberite “Kje lahko spremenim nastavitve za onemogočanje ali brisanje lokalnih skupno shranjenih objektov?”, ki so na voljo na naslovu https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/disable-local-shared-objects-flash.html#main_Where_can_I_change_the_settings_for_disabling__or_deleting_local_shared_objects_.

Spletni svetilniki. Nekateri deli naše storitve in naša e-poštna sporočila lahko vsebujejo majhne elektronske datoteke, znane kot spletni svetilniki (imenovani tudi jasni gifi, oznake pikslov in enopikselni gifi), ki družbi omogočajo na primer štetje uporabnikov, ki so obiskali te strani ali odprli e-poštno sporočilo, in druge povezane statistične podatke o spletnem mestu (na primer beleženje priljubljenosti določenega dela ter preverjanje celovitosti sistema in strežnika).

Piškotki so lahko trajni ali sejni. Trajni piškotki ostanejo v vašem osebnem računalniku ali mobilni napravi, tudi ko ste brez povezave, medtem ko se sejni piškotki izbrišejo takoj, ko zaprete spletni brskalnik. Preberite več o piškotkih: Piškotki: kaj počnejo? .

Za spodaj navedene namene uporabljamo sejne in trajne piškotke:

Nujni / bistveni piškotki

Tip: Začetek in zaključek: Sejni piškotki

Upravljajo: mi

Namen: Ti piškotki so bistveni za zagotavljanje storitev, ki so na voljo prek spletnega mesta, in za omogočanje uporabe nekaterih njegovih funkcij. Pomagajo pri preverjanju pristnosti uporabnikov in preprečevanju goljufive uporabe uporabniških računov. Brez teh piškotkov storitev, ki ste jih zahtevali, ni mogoče zagotoviti, zato te piškotke uporabljamo le za zagotavljanje teh storitev.

Politika piškotkov / obvestilo Sprejemanje piškotkov

Tip: Začetek in zaključek: Trajni piškotki

Upravljajo: mi

Namen: Ti piškotki ugotavljajo, ali so se uporabniki strinjali z uporabo piškotkov na spletnem mestu.

Funkcionalni piškotki

Tip: Začetek in zaključek: Trajni piškotki

Upravljajo: mi

Namen: Ti piškotki nam omogočajo, da si zapomnimo vaše izbire pri uporabi spletnega mesta, na primer, da si zapomnimo vaše prijavne podatke ali jezikovne nastavitve. Namen teh piškotkov je zagotoviti vam bolj osebno izkušnjo in preprečiti, da bi vam bilo treba ob vsaki uporabi spletnega mesta znova vnašati svoje nastavitve.

Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, in vaših možnostih glede piškotkov obiščite naš Pravilnik o piškotkih ali razdelek Piškotki v našem Pravilniku o zasebnosti.

Uporaba vaših osebnih podatkov
Družba lahko uporablja osebne podatke za naslednje namene:

Za zagotavljanje in vzdrževanje naše storitve, vključno s spremljanjem uporabe naše storitve.

Za upravljanje vašega računa: za upravljanje vaše registracije kot uporabnika storitve. Osebni podatki, ki jih posredujete, vam lahko omogočijo dostop do različnih funkcionalnosti storitve, ki so vam na voljo kot registriranemu uporabniku.

Za izvajanje pogodbe: priprava, izpolnjevanje in izvajanje nakupne pogodbe za izdelke, predmete ali storitve, ki ste jih kupili, ali katere koli druge pogodbe z nami prek storitve.

Za stik z vami: Da vas kontaktiramo po elektronski pošti, telefonskih klicih, SMS-sporočilih ali drugih enakovrednih oblikah elektronskega komuniciranja, kot so potisna obvestila mobilne aplikacije v zvezi s posodobitvami ali informativnimi sporočili, povezanimi s funkcionalnostmi, izdelki ali pogodbenimi storitvami, vključno z varnostnimi posodobitvami, kadar je to potrebno ali smiselno za njihovo izvajanje.

Da vam posredujemo novice, posebne ponudbe in splošne informacije o drugem blagu, storitvah in dogodkih, ki jih ponujamo in so podobni tistim, ki ste jih že kupili ali po katerih ste povpraševali, razen če ste se odločili, da takih informacij ne želite prejemati.

Za upravljanje vaših zahtevkov: Da bi se udeležili in upravljali vaše zahteve, ki ste nam jih poslali.

Za poslovne prenose: Vaše podatke lahko uporabimo za oceno ali izvedbo združitve, odsvojitve, prestrukturiranja, reorganizacije, razpustitve ali druge prodaje ali prenosa nekaterih ali vseh naših sredstev, bodisi kot delujočega podjetja bodisi kot del stečaja, likvidacije ali podobnega postopka, v katerem so med prenesenimi sredstvi tudi osebni podatki o uporabnikih naših storitev, ki jih hranimo.

Za druge namene: Vaše podatke lahko uporabimo za druge namene, kot so analiza podatkov, ugotavljanje trendov uporabe, ugotavljanje učinkovitosti naših promocijskih kampanj ter ocenjevanje in izboljševanje naše storitve, izdelkov, storitev, trženja in vaše izkušnje.

Vaše osebne podatke lahko delimo v naslednjih primerih:

S ponudniki storitev: Vaše osebne podatke lahko posredujemo ponudnikom storitev za spremljanje in analiziranje uporabe naše storitve ter za vzpostavljanje stikov z vami.

Za poslovne prenose: Vaše osebne podatke lahko posredujemo ali prenesemo v povezavi z združitvijo, prodajo sredstev družbe, financiranjem ali prevzemom celotnega ali dela našega podjetja v drugo podjetje ali med pogajanji o njem.

S pridruženimi podjetji: V tem primeru bomo od teh povezanih družb zahtevali, da spoštujejo ta pravilnik o zasebnosti. Povezane družbe vključujejo našo matično družbo in vse druge hčerinske družbe, partnerje v skupnih vlaganjih ali druge družbe, ki jih nadzorujemo ali so pod skupnim nadzorom z nami.

S poslovnimi partnerji: Vaše podatke lahko delimo z našimi poslovnimi partnerji, da vam ponudimo določene izdelke, storitve ali promocije.

Z drugimi uporabniki: ko z drugimi uporabniki delite osebne podatke ali kako drugače sodelujete v javnih območjih, lahko te podatke vidijo vsi uporabniki in so lahko javno dostopni zunaj.

Z vašim soglasjem: Vaše osebne podatke lahko razkrijemo za kateri koli drug namen z vašim soglasjem.

Hramba vaših osebnih podatkov
Družba bo vaše osebne podatke hranila le toliko časa, kolikor je potrebno za namene, določene v tem pravilniku o zasebnosti. Vaše osebne podatke bomo hranili in uporabljali v obsegu, ki je potreben za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti (na primer, če moramo vaše podatke hraniti zaradi skladnosti z veljavnimi zakoni), reševanje sporov ter uveljavljanje naših pravnih pogodb in pravilnikov.
Družba bo podatke o uporabi hranila tudi za namene notranje analize. Podatki o uporabi se običajno hranijo krajši čas, razen kadar se ti podatki uporabljajo za krepitev varnosti ali izboljšanje funkcionalnosti naše storitve ali kadar smo zakonsko zavezani, da te podatke hranimo dlje časa.


Prenos vaših osebnih podatkov
Vaši podatki, vključno z osebnimi podatki, se obdelujejo v poslovnih prostorih družbe in na vseh drugih mestih, kjer se nahajajo stranke, vključene v obdelavo. To pomeni, da se ti podatki lahko prenesejo v računalnike, ki se nahajajo zunaj vaše države, pokrajine, države ali druge vladne pristojnosti, kjer se zakoni o varstvu podatkov lahko razlikujejo od zakonov o varstvu podatkov v vaši pristojnosti, in se na njih tudi hranijo.
Vaše strinjanje s tem pravilnikom o zasebnosti, ki mu sledi vaša predložitev takšnih podatkov, pomeni vaše soglasje s tem prenosom.
Družba bo sprejela vse razumno potrebne ukrepe, da zagotovi varno obdelavo vaših podatkov v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti, in noben prenos vaših osebnih podatkov ne bo izveden v organizacijo ali državo, če ne bo vzpostavljen ustrezen nadzor, vključno z varnostjo vaših podatkov in drugih osebnih informacij.

Razkritje vaših osebnih podatkov
Poslovne transakcije
Če družba sodeluje pri združitvi, prevzemu ali prodaji sredstev, se lahko vaši osebni podatki prenesejo. Preden se vaši osebni podatki prenesejo in za njih začne veljati drugačen pravilnik o zasebnosti, vas bomo o tem obvestili.

Pravosodni organi
V določenih okoliščinah bo Družba morda morala razkriti vaše osebne podatke, če bo to zahteval zakon ali če se bo odzvala na veljavne zahteve javnih organov (npr. sodišča ali vladne agencije).

Druge zakonske zahteve
Družba lahko razkrije vaše osebne podatke v dobri veri, da je takšno dejanje potrebno za:

Izpolnjevanje zakonskih obveznosti.

Zaščito in obrambo pravic ali lastnine družbe.

Preprečevanje ali preiskovanje morebitnih kršitev v zvezi s storitvijo.

Varovanje osebne varnosti uporabnikov storitve ali javnosti.

Zaščita pred pravno odgovornostjo.

Varnost vaših osebnih podatkov
Varnost vaših osebnih podatkov nam je pomembna, vendar ne pozabite, da noben način prenosa prek interneta ali elektronskega shranjevanja ni 100-odstotno varen. Čeprav si prizadevamo uporabljati komercialno sprejemljiva sredstva za zaščito vaših osebnih podatkov, ne moremo zagotoviti njihove popolne varnosti.

Zasebnost otrok
Naša storitev ni namenjena osebam, mlajšim od 18 let. Zavestno ne zbiramo osebnih podatkov oseb, mlajših od 13 let. Če ste starš ali skrbnik in veste, da nam je vaš otrok posredoval osebne podatke, se obrnite na nas. Če ugotovimo, da smo osebne podatke zbirali od oseb, mlajših od 18 let, brez preverjanja soglasja staršev, sprejmemo ukrepe za odstranitev teh podatkov iz naših strežnikov.

Če se moramo kot pravno podlago za obdelavo vaših podatkov opreti na privolitev in vaša država zahteva privolitev staršev, lahko pred zbiranjem in uporabo teh podatkov zahtevamo privolitev staršev.


Plačila, cene, naročilo
Vse cene v spletni trgovini vključujejo DDV.

TRENUTNO SPREJEMAMO NASLEDNJE NAČINE PLAČIL:

​Nakazilo na transakcijski račun po predlogi, ki vam jo pripravi spletna trgovina (gotovinsko plačilo).

S plačilnimi karticami.

Na obroke s plačilni karticami Visa, Visa Electron, Mastercard, Diners in Karanta.

GOTOVINSKO PLAČILO – NAKAZILO PO PREDRAČUNU NA TRANSAKCIJSKI RAČUN

Blago lahko poravnate na transakcijski račun št. SI 56 0201 3025 5874 179

– NLB d.d. ali .SI56 3000 0002 8015 091 po predlogu, ki ga prejmete na vaš elektronski naslov in vam ga samodejno izdela spletna trgovina. Veljavnost izdelane predloge je 5 dni od izvršenega naročila. V primeru, da vašega plačila v petih dneh po izvršenem naročilu ne bomo prejeli na naš TRR bomo smatrali, da odstopate od pogodbe in bomo naročilo preklicali. Dokončno potrditev naročila smatramo rok, ko znesek v višini naročila prejmemo na naš TRR račun. Istočasno dan po prejemu plačilu začne teči tudi dobavni rok, ki je objavljen na strani artikla.

Za vse artikle, ki imajo navedeno, da določena cena velja ob gotovinskem plačilu se smatra, da je kot gotovinsko plačilo izvedeno nakazilo na naš TRR.

S PLAČILNIMI KARTICAMI


Blago lahko plačate s plačilnimi karticami Visa, Visa Electron, MasterCard in Maestro. Procesiranje kartic nam omogočata podjetja Bankart Slovenija.

V primeru suma zlorabe pri plačilu s plačilnimi karticami si pridružujemo pravico do dodatnega preverjanja istovetnosti osebe, ki je transakcijo izvedla ter o pravici razpolaganja s plačilno kartico.

Novi sistem spletnega plačevanja omogočajo, da se podatki o številki kartice in CVV kodi obdelujejo izključno na varnih strežnikih. Do teh podatkov mi kot trgovec nimamo dostopa oz. vpogleda. S tem je tudi možnost zlorab minimalna.

CENE

Objavljene cene na strani artikla veljajo za plačilo z nakazilom na TRR, plačilom s karticami. Pri vseh ostalih plačilih vam bo sistem samodejno zaračunal provizijo glede na izbrano plačilo.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in­­­ nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

V trgovini cene dnevno prilagajamo cenam naših dobaviteljev. Zaradi tega se lahko zgodi, da cene na spletnih straneh kjer oglašujemo niso takoj ažurirane in so lahko drugačne od tistih v spletni trgovini. Zaradi tega vas prosimo, da vedno preverite cene v naši spletni trgovini. Vaše končne cene so vedno tiste, ki so objavljene v spletni trgovini na naslovu www.nabie.si

Pri artiklih z znižano ceno je prikazan odstotek izračunan glede na osnovno ceno artikla. V primeru, da ima artikel možnost dodatne izbire opcij, katere vplivajo na ceno je lahko ta odstotek drugačen. V tem primeru sta veljavni prodajna cena ter cena prikazana kot redna cena in se prikazan odstotek popusta ne upošteva.

IZVEDBA NAKUPA OZ. ODDAJA NAROČILA

Naročilo je zaključeno, ko dobite obvestilo, da je naročilo oddano v nadaljnjo obravnavo in se vam prikaže potrditev na zaslonu. Istočasno boste na vaš elektronski naslov dobili potrditveni e-mail z vsemi podatki o naročilu.

V košarici imate med ostalimi možnost izračuna poštnine glede na lokacijo dostave. Glede na lokacijo dostave vam bodo ponujene različne možnosti dostavnih služb s prikazom stroškov dostave. V košarici lahko uporabite tudi kupon za popust, ki ste ga prislužili v kakšni nagradni igri, za oddajo ocene in podobno, uporabite pa lahko tudi darilni bon, ki vam ga je bližnji podaril. Dovoljena je le uporaba enega kupona ali bona za vsak nakup. Kuponi in boni se ne seštevajo

Ko se odločite za izvedbo naročila se podate na blagajno. Stran za oddajo naročila je pregledna in preprosta. Tu lahko izbirate med možnostmi dostave in plačil. Blagajna se bo na vsako vaše dejanje takoj odzvala in prikazala vašo končno vrednost naročila. Na blagajni bodo prikazani tudi vsi popusti, ki vam pripadajo ob naročilu artiklov, ki jih imate v trenutku, ko ste na blagajni, v košarici. Sistem bo samodejno preveril ali vam pripada popust za nakup artiklov za dvojčke, popust za več artiklov ali kakšen drug popust ali kupon. Popusti se izključujejo, razen v primerih, ki so ravno tako razvidni na blagajni.

Na blagajni so vam tako vedno prikazani stroški, ki jih imate pri izvedbi naročila. Prav tako vam je tudi prikazan strošek DDV-ja.

Pogodba o nakupu oz vaše naročilo bo shranjeno v elektronski obliki v naših podatkovnih bazah. Na vašo zahtevo so vam ti podatki kadarkoli na voljo.

Račun vam bomo posredovali ali v elektronski obliki v vaš poštni nabiralnik, ki ga boste navedli pri naročilu ali kot prilogo paketu, ki ga boste prejeli na dom.

Povezave do drugih spletnih mest
Naša storitev lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest, ki jih ne upravljamo. Če kliknete na povezavo tretje osebe, boste preusmerjeni na spletno mesto te tretje osebe. Svetujemo vam, da pregledate pravilnik o zasebnosti vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete.

Nimamo nadzora nad vsebino, politiko zasebnosti ali prakso spletnih mest ali storitev tretjih oseb in ne prevzemamo odgovornosti zanje.

Spremembe te politike zasebnosti
Naš pravilnik o zasebnosti lahko občasno posodobimo. O vseh spremembah vas bomo obvestili z objavo novega pravilnika o zasebnosti na tej strani.

Preden sprememba začne veljati, vas bomo o tem obvestili po e-pošti in/ali z vidnim obvestilom v naši storitvi ter posodobili datum “Zadnja posodobitev” na vrhu tega pravilnika o zasebnosti.

Svetujemo vam, da redno pregledujete ta pravilnik o zasebnosti in preverjate morebitne spremembe. Spremembe tega pravilnika o zasebnosti začnejo veljati, ko so objavljene na tej strani.

Pišite nam
Če imate kakršna koli vprašanja o tem pravilniku o zasebnosti, se lahko obrnete na nas:

Po elektronski pošti: info@pharma-g.si