Belinal® je patentiran vrhunski zeliščni izvleček vej bele jelke iz neokrnjenih Kočevskih gozdov

Belinal® je patentiran vrhunski zeliščni izvleček vej bele jelke iz neokrnjenih Kočevskih gozdov. Belinal® je izjemno bogat vir edinstvene mešanice različnih polifenolov, kot so lignani, fenolna kislina in flavonoidi, od katerih so mnogi močni antioksidanti.

Znanstveniki so doslej potrdili več kot 36 različnih polifenolov v ekstraktu bele jelke jelke, približno 70% ekstrakta pa sestavljajo polifenoli, med katerimi je večina lignanov. Večina polifenolov, najdenih v Belinal®, ima znane biološke, farmakološke in klinične učinke in dokazano je, da prispevajo k zdravju.

Naši možgani so še posebej ranljivi za poškodbe zaradi oksidativnega stresa. Pri oksidativnem stresu prosti radikali povzročajo poškodbe v celicah in takrat so za ohranjanje našega zdravja in kognitivnih funkcij ključnega pomena učinkovine s ti. antioksidantnim delovanjem. Belinal® je en izmed najmočnejših antioksidantov. V znanstvenih študijah se je izkazalo, da ima Belinal® večjo antioksidativno moč, kot resveratrol, dvakrat tolikšno kot vitamin E in kar štirikrat tolikšno kot zeleni čaj.

Poleg močnega antioksidativnega delovanja pa Belinal® dokazano pripomore k sproščanju gladkih mišic možganskih žil, deluje protivnetno in tako lahko pripomore k izboljšanju možganskih funkcij.

Belinal® je tudi klinično preizkušen in patentiran ekstrakt za nego kože. Zaradi nizke molekulske mase polifenoli izjemno dobro prodrejo v kožo in tako učinkovito ščitijo kožo pred staranjem.

Študije so pokazale, da Belinal® ima močan antioksidativni učinek, spodbuja sintezo kolagena in elastina ter ima protivnetne in regenerativne učinke. Kot močan naravni odstranjevalec prostih radikalov Belinal® stimulira celice, da povečajo antioksidativno moč, zajame in nevtralizira proste radikale, preden lahko povzročijo oksidativni stres.

Belinal® je prvovrstna učinkovina v negi kože z dokazano učinkovitostjo, kar je bilo dokazano v s placebom kontrolirani klinični študiji:

za 34% zmanjša volumen gub

za 34% povečan sintezo kolagena in elastina

za 43% poveča elastičnost kože

za 41% zmanjša hiperpigmentacijo

za 26% poveča vlažnost kože

za 20% zmanjša izgubo vode preko kože

za 9% povečana zaščito pred poškodbami kože zaradi UV žarkov

Poleg telesa in kože so tudi lasje vsak dan izpostavljeni številnim škodljivim vplivom, kot so sonce, onesnaženje, barvanje, ščetkanje … UV -žarki povzročajo razgradnjo vlaken, vplivajo na pigment melanin in beljakovinski del las (keratin) ter povzročajo nastanek prostih radikalov. To vse vodi do sprememb na površini las, do razgradnje beljakovin in maščob, oksidacije maščob, do spremembe barve in sijaja ter do mehanskih poškodb las. Antioksidanti so bili v raziskavah uporabljeni za izboljšanje mehanskih lastnosti las, ohranjanje barve in sijaja ter njihovo zaščito pred škodljivimi vplivi okolja. Tako lahko antioksidanti (kot Belinal®) zaščitijo lase pred znaki staranja, pojavom sivih las, pred izpadanjem las in spodbujajo rast novih, močnih las.